Kayseri Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Aydın Kalkan: Ne Yapmak İstiyorsunuz?

Kayseri Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Aydın Kalkan yayınladığı bir yazıda eleştirilerde bulundu ve ”Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Makamı birisinin egosunu tatmin etme yeri değildir.” diyerek eklenti de bulundu.
”Ne yapmak istiyorsunuz?
Bu şehirdeki 310 bin öğrenciye, bir o kadar veliye, 21 binin üzerindeki eğitim çalışanına hiç mi saygınız yok !
5 yılda 6 il Müdürü
Makamları değersizleştirdiniz, genel yönetimdeki istikrarı Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde darmadağın ettiniz. Koalisyon dönemlerinde bile bu kadar değişiklik olmadı.
5 yılın sonunda 6. İl müdürüne dairede çalışan personel “Acaba makamda kaç ay kalacak” diye göndermeler yapar oldu. Müdürler daha koltuğa oturmadan “Kaç ay dayanabilirim, bilmiyorum” endişesini yaşıyorlar.
Getirdiğiniz müdürleri değerlendirelim
1- Dört keçiyi önüne verseniz güdemeyecek adam bu şehirde 18 ay müdürlük yaptı
Adamın tek amacı oğlunu bir makama getirmekti “ içinde kaç kuruşum var” diyen
Çalıştığı süreçte çalıştığı 16 ilçe milli eğitim müdürünün adlarını bilemeyecek kadar aciz birinden dolayı hiç pişmanlık duydunuz mu?
2. “Kardeşim en rahat milli eğitim müdürlüğümü yapıyorum”
Niye diye sorulduğunda “Bir talep geldiğinde Vali yapmıyor” diyorum diyen müdürü de siz atadınız. Atadığınız müdür Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ülkemizin yükünü almadı bilakis her tarafa yük oldu.
3.Daha önce ilimizde müdürlük yapmış ve beğenmeyip gönderdiğiniz adamı geri getirdiniz
kısa bir süre sonra tekrar görevden aldınız.
4.Hiç idareciliği olmayan müfettiş kökenli bir adamcağız geldi idareciliği bilmediğinden sadece okullardaki TÜBİTAK sergilerine katıldı, 6 ay sonra gitmek zorunda kaldı
5.Milli Eğitim Bakanı çağırıp Kayseri milli eğitim müdürlüğüne atanan bir şeyler yapmaya çalışan adamı da çalıştırmadınız seçimlere 4 ay kala görevden aldınız
6. Herkes aynı soruyu soruyor bu kaç ay kalacak
Yazık, yazık, yazık…şehrimiz bunu hak etmiyor
Atadığınız iki eski il müdürü şimdi yönetiminde bulunduğunuz partinin karşısında başka partilerde vekillik kovalıyor. Siz başka partilere eleman mı yetiştirmekle görevlisiniz.
İl milli eğitim müdürlüğü makamı birisinin egosunu tatmin etme yeri değildir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir