CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen gün bir araya getirdiği CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) OHAL dahilinde çıkarılan bazı KHK’ların TBMM onayı dışında direkt yürürlüğe alındığını eleştirdi.
Zamanında Meclis onayına getirilmeyen KHK’ların tamamen geçersiz olduğunu ileten Kılıçdaroğlu, KHK’ların Meclis’e sunulmadığı halde başka gündem maddeleri ve özellikle uluslararası anlaşmaların getirildiğini vurguladı ve KHK’lar Meclis’e gelene kadar başka konuların görüşülmesine engel olmaları noktasında partililerini uyardı. Ardından da Meclis İçtüzüğü’nde bulunan hakları sonuna kadar kullanarak Meclis’in bu üst kapatma çalışmalarını tıkayın dedi.
Toplantı dahilinde hükümetin AB’ye sürekli olarak Fasıllar Açılmıyor diyerek sömürü yaptığını vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Fasıl için yalvarmaya gerek olmadığını iletti. AB’ye uyum için gerekli olan yasaları kendi milletimiz için çıkarmanın gerektiğini vurgulayarak Erdoğan’a gönderme yaptı.
Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bulunan 5.000.000 gencin işsiz durumda olduğunun altını çizerek MYK üyelerine, 5.000.000’un çok büyük bir sayı olduğunu anlattı. Bu konunun kesinlikle üzerinde durulması gerektiğini lafları arasına ekleyen CHP Genel Başkanı, Bu gençlerin problemlerin tespitinin yapılmasının ve onlarla sonuç getirici özel çalışmaların yapılmasının gerektiğini iletti. Bu gençlerin sorunlarını ve problemlerini anlayarak ve bu problemlere çözüm getirerek ulaşılmasının lazım olduğunu anlattı.